Wat is kamp2?

Algemene informatie voor ouders en hun kinderen

Kamp Twee is het jeugdkamp voor 13 tot en met 16 jarigen georganiseerd onder de vlag van het Gereformeerd Jeugdwerk in Zoetermeer. Doel van Kamp Twee is alle deelnemende jongeren een onvergetelijke week te bezorgen waarin plezier en sociale ontwikkeling in een veilige en respectvolle omgeving centraal staan.

Wanneer?

Elk jaar vertrekken we tegelijkertijd met Kamp 1 op de eerste vakantie (zater)dag van de grote vakantie voor het basis onderwijs. Ouders kunnen dus hun kinderen voor zowel Kamp 1 als Kamp Twee op dezelfde dag wegbrengen en een week later weer ophalen. In een grote bus gaan we naar een kampgebouw in Nederland. In het kampgebouw, op het sportveld en in de bossen doen we allerlei spellen; een dropping, spookspellen, feestavonden, een bonte avond en veel meer….

Behalve spellen zijn er ook vaste momenten waarop we samen over serieuzere dingen in het leven nadenken. Om misverstanden te voorkomen moet gezegd worden dat Kamp Twee geen evangelisch karakter heeft.

Voor wie?

Iedereen die op 1 juli van dat jaar minimaal 13 jaar en maximaal 16 jaar is kan mee. Het maakt niet uit of je een kerkelijke achtergrond hebt of niet. Wit of zwart, blond of bruin haar; iedereen is welkom!!! Meestal gaan we met zo’n 50 jongeren en 15 personen aan leiding weg. Voor 8 tot en met 12 jarigen is er Kamp 1.

Veiligheid en hygiëne

Tijdens de kampweek letten we zoveel mogelijk op veiligheid en hygiëne. Het dragen van badslippers is bijvoorbeeld verplicht. Ook wordt er informatie gegeven over teken, de eikeprocessierups. Elk jaar zijn er een aantal EHBO’ers mee voor de behandeling van kleine verwondingen. Overigens is het noodzakelijk dat de kinderen behalve een medische verzekering, ook een WA verzekering hebben De achtergrond van de kampleiding is sterk verschillend. Er zitten vaak mensen bij uit het middelbaar- en basisonderwijs, uit de gezondheidszorg, de politie enzovoort. Steeds vaker zij het ex-kampkids die zich tijdens of na hun studie aanmelden om kampleider te worden.